Lakberendezési Praktikák

Lakberendezési praktikák, amelyektől szebb és kényelmesebb lesz az otthonod!

 

Milyen étkezőszékünk legyen?

Amennyiben nem teljes étkezőgarnitúra megvétele mellett döntöttünk, asztalunk mellé hozzáillő étkezőszékeket is választanunk kell. No, de milyet?

Egy szép étkezőgarnitúra szinte uralja a konyha, vagy a nappaliban kialakított ebédlő terét – nem mindegy, hogyan mutat, sőt, az sem, megfelelően érvényesül-e.

Ha már megvan az étkezőasztalunk, de a székek hiányoznak, az elsődleges dolog harmóniára törekedni: olyan étkezőszékeket válasszunk, amelyek stílusban és színben is összhangban lesznek az asztallal!

A szék kényelme meghatározó lehet, ha általában sok időt töltünk az étkezőasztalnál, evés után sokszor beszélgetünk, vagy akár társasjátékozunk is.

A legegyszerűbb étkezőszékek a pofás megjelenésű, egyszerűen bájos, kárpitozott tömör fa székek, melyek többféle szép fa árnyalatban kaphatók, vagy az acélvázas, összecsukható változatok, melyek kis konyhákba főleg kitűnőek.

És ha már kárpitozott, mindig népszerűek és sokféle változatban birtokba vehetők a hagyományos megjelenésű, de modern külsővel is kapható magas háttámlájú, szokványos vonalú étkezőszékek.

A gyönyörű fa színekben pompázó, elegáns klasszikus modellek elsősorban klasszikus berendezéshez illenek – a hagyományos vonalú, mégis újszerű változatok, némi rafinériával, különös háttámla-dekorációval viszont könnyedén beilleszthetők a stílusos, modern otthonokba is. Fa asztalokhoz mindenképp ezek passzolnak!

Modern székek kellenének, előkelő eleganciával? Textilbőr ülőfelülettel, számos mutatós színben, tömör fa lábakkal elbűvölő modelleket találunk. Üvegasztalhoz is jó megoldások lehetnek, habár ezek mellé a krómozott acél lábakon álló étkezőszékek – főleg textilbőr kárpittal – mutatnak a legüdítőbben! A légies, könnyed hangulat és a modern elegancia garantált…

Minimalista stílusú terekben is abszolút ideálisak ezek a szék típusok – annál inkább, ha különleges részletekkel is fel vannak dobva! Fiatalok főleg szeretik az üdítő, sőt meglepő újdonságokat – akár egy élénk színű műanyag-, vagy egy áttetsző polikarbonát széken is szívesen üldögélnek, a hozzáillő étkezőasztal mellett!...Kapcsolódó cikkek

Festés

Festés

Örök kérdés: Mi végezzük a festést vagy bízzuk rá egy mesterre?
Kanapé, amin mindennap alhatunk

Kanapé, amin mindennap alhatunk

Éjjel-nappal pihenőhely!
Puffos dohányzóasztalok

Puffos dohányzóasztalok

Akár a japánoknál...
Fali lámpa variációk

Fali lámpa variációk

Gyerekálmok őrzői: mesehősös fali lámpák