Lakberendezési Praktikák

Lakberendezési praktikák, amelyektől szebb és kényelmesebb lesz az otthonod!

 

Fényt ide! Asztali lámpák

A szoba központi világítása mellet bizonyos tevékenységekhez szükségünk van erősebb megvilágításra vagy hangulatfényre. Érdemes körülnézni az asztali lámpák között: mindkét célra megleljük a megfelelőt.

Szeretnénk egy megbízható kis lámpa mellett tanulni, olvasni az asztalnál? A komódra keresünk egy mutatós hangulatlámpát, mely kellő fénnyel lát el minket, ha az esti beszélgetésekhez, borús időben kávézgatáshoz, vendégséghez kell egy kis világítás? Bármilyen helyzet adódhat, amelyben nem elégít ki minket a központi fényforrás a helyiségben.

Az asztali lámpa-választék ezekre a helyzetekre kínál megoldást. A dolgozószoba, tanuló- és gyerekszoba nehezen képzelhető el megfelelő asztali lámpa nélkül, amely megvéd attól, hogy sötétben vakoskodva tanulmányozzuk a könyv sorait.

Asztalra, komódra, éjjeliszekrényre tehető lámpák sora áll rendelkezésünkre – csak a stílust kell kiválasztanunk, no meg a nekünk tetsző színt!

Kifejezetten asztali tevékenységekhez válogathatunk a régies megjelenésű, bútor széléhez szerelhető vagy talppal rendelkező, dönthető törzsű, búrás lakberendezési kiegészítők közül; ilyen lámpatípusok ugyanakkor modern, sőt kissé futurisztikus külsővel is rendelkezésünkre állnak.

Mindenki ismeri az apró fejjel és talppal, visszafogott színekben kapható, helytakarékos kislámpákat, melyeknek számos változatuk van.

Ha egy klasszikusabb külsejű asztali lámpa felel meg ízlésünknek, a búrás lámpácskák hajlítható törzzsel többféle színben és külsővel a miénk lehetnek, akár csiptetős változatban is: a dolgozólámpa előállt.

A klasszikus formák kedvelőinek az elegáns, bronz és króm színű olvasó lámpák, a mutatós banklámpák lehetnek a kedvencei.

Inkább hangulatfényben gondolkodunk? Ha már klasszikus, az antik stílusú, gyönyörű asztali lámpa-kínálat meggyőzi a nosztalgiakedvelőket. Az egyszerű megjelenésű lámpák rajongói a kicsi, sokféle színben kapható, gömb törzsű textilbúrás lámpák, a keleties hangulatú Bahia vagy a modern, letisztult formájú Bombai lámpák közül választhatnak.

A gyerekszobába ideális választás lehet hangulatfényként a figyelemfelkeltő, színes lávalámpa, a csillámporos lámpa vagy a mesehősökkel díszített asztali lámpa, különböző formákban. A sómécsesek, sólámpák éa az ún. tofu asztali lámpa ugyancsak remek hangulatfényt ad…Kapcsolódó cikkek

Matracok gyermekméretben

Matracok gyermekméretben

Gyerkőcmatrac: kisebbet és kényelmeset!
Ágyrácsból tökéleteset!

Ágyrácsból tökéleteset!

Ha már csak egy ágyrács kellene...
Milyen a jó étkezőasztal?

Milyen a jó étkezőasztal?

Étkezéshez és traccspartikhoz...