Lakberendezési Praktikák

Lakberendezési praktikák, amelyektől szebb és kényelmesebb lesz az otthonod!

 

Lakberendezési stílusok

Mindenkinek meg van a maga stílusa. Így lakásunknak is. Általában egyezik a miénkkel. Miután megtaláltuk a nekünk megfelelő stílust, az onnantól a mienk lesz. Gondoltam felhozok pár stílust, hogy megkönnyítsem választásod:

Minimál stílus

Mostanra mindenhol ezt szajkózzák. Igazából semmi nagy cucc nincs benne, csak sok bútor és kiegészítő ki van hagyva a szobából, lakásból. A stílusra jellemző a nagy tér, a letisztult formák (szögletes, gömb), világosság, 2-3 szín. Az ülőfelületek beülhető mélysége sokkal szélesebb, mint hagyományos andante bőrgarnitúráknak. Ráadásul alacsonyabb háttámlával készülnek. Első hallásra lehet nem tűnik kényelmesnek, de hidd el, kényelmes az! Mintha egy normál tévéadást széthúznánk a képernyőn és minden el lenne nyújtva. Jó formán ehhez lehet a legjobban hasonlítani. Kevés kiegészítőt helyeznek el, de azok is az egyszerű geometriai formáknál megállnak.

Modern stílus

Sokan mondják modernek a lakásukat. És ebből sok nem az. A modern stílus a jövőbe mutató bútorok összessége. Minden bútornak meg van a saját és a plusz funkciója. Ilyen például a Sony fusion laptop dohányzóasztala. Van egy dohányzóasztal (fényes felületű), aminek a lapját ha két irányba szét húzod, akkor alatta egy lap top található. Vagy az oszlop, ami fürdőszoba berendezést tartogat. Szerepet játszanak még a szövetek milyensége: a modern stílus részt vevői a bőr, a textilbőr, a mikroszálas anyagok vagy teflon szövetek. Erősen imponálnak az egyszerűbb vonalvezetések.

Romantikus, népies stílus

Még szüleink, de inkább nagyszüleink idejében szinte minden bútorüzlet árult csavart oszlopokkal díszített szekrényeket, asztalokat, székeket. Akkor ezek megtalálhatóak voltak szinte minden lakásban. Ez volt a koloniál stílus. Mára alig találhatunk már párat. A bútorokra kézzel festettek főképp virág motívumokat. Masszív, tömör fából készültek, és alig lehetett őket megemelni. Nem beszélve arról, hogy akkor a lapraszerelt szó még nem is nagyon létezett.

Mediterrán

Hát erről a stílusról is sokat lehet hallani. Ha elmész egy mediterrán helyre, akkor ott találkozhatsz a kellemes napsütéssel, szellővel, tengerrel. A tengernek csodaszép élénk kék színe van, pont olyan, mint az ég. A homok sárgán izzik, a nap pedig csak úgy ragyog. Nos ha ott beborul az ég, akkor... De ha otthon teremted meg a pozitív színekkel teli mediterrán hangulatot, akkor ott szerencsére sosem borul be az ég. Csak egy a fontos: vidám, meleg és barátságos hangulatot árasszanak.Kapcsolódó cikkek

Fali képpel hangulatot!

Fali képpel hangulatot!

Mert hangulat mindenhova kell!
Festés

Festés

Örök kérdés: Mi végezzük a festést vagy bízzuk rá egy mesterre?
Nappaliba ideális szekrénysorok

Nappaliba ideális szekrénysorok

Mindennek megvan benne a helye...
Gardróbszekrény: a tárolás királya

Gardróbszekrény: a tárolás királya

A ruhanemű mutatós elrejtője