Lakberendezési Praktikák

Lakberendezési praktikák, amelyektől szebb és kényelmesebb lesz az otthonod!

 

Mielőtt bútort vennél

Mindenki tud rossz döntéseket hozni, gondolom már te is jártál így, hogy választott bútorod mégsem illik igazán abba a környezetbe ahova te azt elképzelted. Késő bánat. Ilyenkor már általában nem segít , de tanulni mindig lehet belőle. Ezért, mielőtt megveszed áhított bútorodat, hogy ne bosszankodj, érdemes odafigyelni az alábbiakra:

Milyen célra lesz?

Ez egy nagyon fontos kérdés. Nem mindegy, hogy a vendégeknek is fekhely lesz, vagy csak egy „dísz” a nappaliba. Minden napos alvás esetén könnyen nyitható ágyat válassz, és egyenes legyen a fekvőfelülete. Ha csak TV néző sarkot akarsz a családoddal, akkor lehet a legideálisabb egy sarok ülőgarnitúra sok-sok díszpárnával. Ha nagy társaságot vársz a legtöbb este folyamán, akkor lehet a legideálisabb a 3-2-1 elrendezésű ülőgarnitúra. Amiben, ha épp olyan vendégek is meglátogatnak, nem árt, ha van egy kihúzható része is. Ha mindhármat szeretnéd egyszerre, akkor sincs gond, hiszen rengeteg kanapét és hozzáillő fotelt találsz, amely kényelmes ülőhelyet és a pihentető alváshoz szükséges fekhelyet biztosít.

Van gyermeked is?

Egy gyermek, áldás egy családban. Nem elég, hogy pici babánkat meg kell védeni a balesetektől, de még a bútorokat sem árt védeni a zsírkrétáktól. Kisgyermekes családokban ideális választás a lélegző textilbőr, vagy a lemosható NovaStar bútorszövet. Ezek tisztítása egyszerű: nedvesíts meg egy ruhadarabot és töröld le a felületet! A mai modern technológiával készült anyagok strapabíróak, magas kopásállóságuk miatt pedig pláne kedveltek!

Meddig akarod használni?

Általában nagyon is igaz a mondás, hogy „olcsó húsnak híg a leve”. Figyelj oda, hogy ne gagyi rugózattal ellátott ülőgarnitúrát válassz, vagy szivacsozása legyen komfort fokozatú. Ha ez nem derül ki a termék leírásából, akkor mindenképp kérdezd meg. A rugózatokat általában acélszálakból készítik, amelyek rugalmassága az anyag összetételétől is függ. Ha ráülve vázat érsz, azaz hirtelen kemény felületet, akkor tudhatod, hogy nem az a megfelelő választás. Szivacsos ülőfelületnél a szivacs sűrűsége a lényeges, amelyet nyomkodva azonnal ki tudsz deríteni.

Mekkora térbe szeretnéd elhelyezni?

Feltétlenül mérd meg a helyet, ahova be akarod illeszteni bútorodat. Minden bútor el van látva méretekkel. Fontos, hogy tudd, hányan használjátok egyszerre. Ha egyedül élsz, számolhatsz szóló kanapéval is, azaz amin tudsz aludni, de nem lehet kihúzni, hogy nagyobb fekvőfelületet teremts magadnak. De ha tudod, hogy szoktak nálad aludni, akkor ezzel is érdemes számolnod, hisz kanapéd onnantól vendégágyként is funkcionálhat. Ha viszont mindig számíthatsz társaságra, mert nagycsaládban élsz, akkor nem árt a 3-2-1 elrendezéssel számolni. Főképp, ha az egyik kanapé kihúzható.

Milyen stílusban szeretnéd? Mi a szoba stílusa? Olyan legyen a kanapé is!

Jobb, ha tisztában vagy lakásod stílusával: modern, mediterrán, klasszikus… hisz ezek is befolyásolják, hogy fix támlás kanapét választasz, vagy leegyszerűsített szögletes ülőfelületet választasz. Ha lakásodban a meleg színek és a kissé kesze-kuszaság uralkodik, akkor jó úton jársz a mediterrán emberek temperamentuma felé. Válassz íves, öblös és süppedősebb bútorokat. Ezek szintén a kényelmet és melegséget sugározzák magukból!

Mennyire legyen süppedős, vagy kemény?

Ez tőled és a komfort érzetedtől függ. Ha jobb szereted a puhát, a körbeölelő foteleket, amikbe te jól érzed magad úgy, ha belesüppedsz, akkor válassz olyat. Ha azonban nem szeretsz ültő helyedben még tovább süppedni, csak finoman a felszínen akarsz maradni, akkor a szivacsos ülőfelületeket keresd. Ne feledd, ha mégsem találod el tökéletesen, egy-egy párnával segíthetsz komfortérzeted növelésében!Kapcsolódó cikkek

Franciaágyak ágytakarósan

Franciaágyak ágytakarósan

Nem kell sokat bíbelődni vele…
Bútorápolószer kínálat

Bútorápolószer kínálat

Hogyan maradhatnak szépek a bútoraink?
Hogyan rendezzem be?

Hogyan rendezzem be?

Vegyük sorban a szobákat...
Franciaágyak tömör fenyőből

Franciaágyak tömör fenyőből

Egy igazán barátságos ágykeret!
Kanapé vendégágy funkcióval

Kanapé vendégágy funkcióval

A mi kanapénk, a vendég ágya