Lakberendezési Praktikák

Lakberendezési praktikák, amelyektől szebb és kényelmesebb lesz az otthonod!

 

Iroda, dolgozószoba

Manapság (… sajnos, vagy nem sajnos …) de tény, hogy egyre többen visszük haza a munkánkat, vagy épp dolgozunk otthonról, aminek számos oka lehet. Van, aki azért, mert rákényszerül, hogy otthon is dolgozzon, mások pedig azért mert ez a legkényelmesebb, vagy leggazdaságosabb a számára.

Éppen ezért egyre nagyobb hangsúlyt kap otthonunkban egy külön dolgozószoba, otthoni iroda (home office) kialakítása. Amikor nem csak hobbicélra használjuk a számítógépünket és az iratok, mappák már nem férnek el egy fiókban, akkor érdemes elgondolkodni a dolgozószoba, vagy iroda sarok kialakításának ötletén.

Milyen irodabútort válasszak otthonra?

Mindenesetre, ha otthonról dolgozunk, ahhoz, hogy akadálymentesen és kényelmesen tudjunk dolgozni, szükség van megfelelő irodabútorra is. Fontos, hogy megfelelő méretű íróasztal, vagy számítógépasztal álljon a rendelkezésünkre a munkavégzéshez, illetve meg legyenek azok az irodabútor elemek (polc, szekrény, fiókos konténer, stb.), amik lehetővé teszik az iratok, mappák, dokumentumok könnyen visszakereshető és rendezett tárolását.

  1. lépés: Mielőtt nekiállnál irodabútorokat nézegetni, mindenképpen mérd le, hogy mekkora hely áll a rendelkezésedre, amit új irodabútoroddal fogsz berendezni, majd készíts ceruzával egy skiccet a helyiségről, hogy tudd mik a korlátok, amikhez igazodnod kell.
  2. lépés: Írd össze, hogy ahhoz a munkához, amit végzel, milyen irodabútor elemekre van szükséged. Például: Ha informatikusként dolgozol, akkor egy nagy íróasztal, vagy sarok számítógépasztal praktikus lehet, amin esetleg 2-3 monitor is elfér. Ha könyvelőként, akkor pedig valószínű, hogy szüksége lesz nagyobb méretű polcokra is, amin az ügyfelek számláit bevallásait tudod tárolni. Ha biztosítási ügynökként és ügyfeleket is fogadsz otthoni irodádban, akkor íróasztalához érdemes erre a célra kialakított elemeket kérni.
  3. lépés: Miután az első két lépést teljesítetted, már nyugodtan elindulhatsz irodabútort nézni, mert így már tudod, hogy mit is keresel valójában. Az első két lépés megléte nélkül viszont csak céltalanul fogod nézegetni az irodabútorokat és csalódást fog okozni, amikor találsz egyet, ami tetszik, csak éppen nem rendelkezik azokkal a méretekkel és tulajdonságokkal, amikre Neked szükséged van.

Viszont, ha az első két lépés rendben van, akkor a skiccel és a méretekkel a kezedben már bátran körbe tudsz nézni akár az interneten is és össze tudod állítani akár saját magadnak is az új irodabútorodat. A szín kiválasztását és a stílus kiválasztását pedig már tényleg élvezni fogod.Kapcsolódó cikkek

Bőr ülőgarnitúra: luxus és kényelem

Bőr ülőgarnitúra: luxus és kényelem

Ne engedjünk a bőrből!
Vákuummatrac variációk

Vákuummatrac variációk

A matrac vákuummal az igazi!
Kókuszmatrac variációk

Kókuszmatrac variációk

Kókuszréteggel még jobbat aludni
Franciaágyak trópusi keményfából

Franciaágyak trópusi keményfából

Ilyen ágyban igazi királyok lehetünk!
Konyhában partner: a konyhabútor

Konyhában partner: a konyhabútor

Társunk a főzésben!