Lakberendezési Praktikák

Lakberendezési praktikák, amelyektől szebb és kényelmesebb lesz az otthonod!

 

Fából, bútorlapból készült dohányzóasztalok

A dohányzóasztal igazi főszereplő a nappaliban – ezért nem mindegy, hogyan fest és jól kihasználható-e!

Nincs még dohányzóasztalunk, noha az ülőgarnitúra már készen vár arra, hogy rátelepedjünk? Akkor a legszebb a nappali, ha a bútorok összhangja megvan, érdemes hát olyan bútorlapos vagy faasztalt választani, ami stílusában és színében is illik a kanapéhoz, elemes- vagy sarokülőgarnitúrához, no meg a többi bútorhoz is…

Azon túl, hogy tetsszen nekünk, a dohányzóasztal legyen funkcionális! Fontos, hányan használjuk általában és mire: sokszor tölti-e be a „felszolgáló” szerepét, kell rajta hely a csészéknek, poharaknak, kistányéroknak, rágcsálnivalónak?

Vagy többnyire csak dekorációnak, magazinoknak, tévéirányítónak ad helyet?

Ha nagy a társaság, vagy gyakran gyűlik össze körülötte a család, a dohányzóasztal legyen méretesebb, de 1-2 személyes háztartásba, pici szobába egy kedves, kör alakú, négyzetes vagy különleges formájú kisasztal is elegendő lehet.

A fa- és bútorlapos dohányzóasztalok igen sokféle modellel szolgálnak, mindenki megtalálhatja a neki tetszőt!

Klasszikus berendezésű nappaliban el se képzelhetnénk másmilyet, mint egy méretes, elegáns dohányzóasztalt, szépen megmunkált asztallappal, legyen az kerek, ovális, vagy négyzetes. Különösen szépek hagyományos szobába a faragott lábú, tömör fa asztalok, de kisebb méretűt is találunk a klasszikus eleganciájú modellekből – teázó asztalkának is ideálisak!

Egyszerű megjelenésű ülőgarnitúra mellé illesztenénk egy hasonló stílusú asztalt? Válasszunk a praktikus és mutatós, szépséges fa árnyalatokban kapható modellek közül – legyen az fenyőbútor- vagy natúr megjelenésű, bükkfa lábakkal, éger, sötét dió vagy wenge, esetleg antikolt cseresznye színű.

A dohányzóasztalok többségéhez újságtartó polc is csatlakozik, megkönnyítve dolgunkat, ha gyorsan le kell pakolni a faasztalt, de az újságok, apróságok mindennapos tároláshoz is ideális.

No és itt vannak a letisztult vonalvezetésű modern dohányzóasztalok is. Skandináv stílusú, egzotikus, egyszerű vonalú, minimalista térbe illő, vagy esetleg egy egészen különleges formájú, elfordítható tetőlapos modell mutatna jól a nappaliban?

Az MDF bútorlapos dohányzóasztalok igazi meglepetésekkel szolgálnak, akár hiányos kockát formázó vagy széthajtogatható kerek asztalunk is lehet, fehér, fekete, szürke színben! Vagy talán narancs, esetleg lila, izgalmas megjelenésű, üvegszálas kisasztalt szeretnénk? Könnyen a miénk lehet – gyerekszoba terébe is kitűnő darab! Válasszuk ki az ideálisat!Kapcsolódó cikkek

Hálószoba

Hálószoba

A hálószoba pihenésre és alvásra való, mint ahogy azt a neve is jelzi.
Fali lámpa variációk

Fali lámpa variációk

Gyerekálmok őrzői: mesehősös fali lámpák
Kanapét dizájnosan!

Kanapét dizájnosan!

Trendi, modern, és cseppet sem kényelmetlen!