Lakberendezési Praktikák

Lakberendezési praktikák, amelyektől szebb és kényelmesebb lesz az otthonod!

 

Hálószoba

Alvás akkor a legpihentetőbb, ha a zavarótényezőket kerüljük.

Fontos az ágy mérete. A kétszemélyes ágyak 140 cm szélesnél kezdődnek. De minél szélesebb, annál kényelmesebb. A hossza átlagosan 2 méter, de aki ennél is magasabb, annak érdemes hosszabb ágyat keresnie, csináltatnia.

A legtöbb hálószobához nem csatlakozik egy gardróbszoba, így a szobán belül a falmentén kell megoldani a ruhák tárolását. Érdemes beépített, azaz padlótól plafonig érő szekrényt keresni. Ha még a falhoz is nagyon hasonlít, akkor olyan, mint ha ott se lenne.

Ha vállfás ruhákhoz, szükséged van 60 cm mély szekrényre, így nem gyűrődnek egy könnyen és a vállfa is befér. A magasságot a leghosszabb ruhához szoktuk igazítani. A cipőknek legalul alakítsatok ki helyet, hogy ne koszolódjanak a tiszta ruhák. A fehérneműket, mint szoktuk fiókba tároljuk, ennek elég a 45 cm-es mélység.

Ha tetőtérben van a hálószoba, akkor is lehetőség van a gardróbszekrény kialakítására. Rengeteg beépíthető gardróbszekrény rendszer van már napvilágon, amelynek ajtajai alkalmasak az ilyen kialakításra. Lehet nyíló, vagy tolóajtós is. A leválasztott sarkok alkalmasak a kevesebbet használt holmik elrejtésére, mint például a tartalék ágynemű, vagy a bőröndök tárolására. Az ilyen dolgokat felülre helyezzétek, ahol kevésbé vannak útban, hiszen úgysem kell minden nap használni.Kapcsolódó cikkek

Milyen étkezőszékünk legyen?

Milyen étkezőszékünk legyen?

Kényelemben az étkezőasztalnál
Konyhabútor tervezés

Konyhabútor tervezés

Na de milyen is egy jó konyha?
Válasszunk puffot, ülőkét!

Válasszunk puffot, ülőkét!

Kicsi helyen, praktikusan!
Kell egy jó éjjeliszekrény!

Kell egy jó éjjeliszekrény!

Mindig jól jöhet egy éjjeliszekrény...