Lakberendezési Praktikák

Lakberendezési praktikák, amelyektől szebb és kényelmesebb lesz az otthonod!

 

Fürdőszoba

Mindenkinek álma egy szép fürdőszoba, ahol kényelmesen elfér, ahol maga lehet, legyen az férfi vagy nő. Vannak akik a hagyományos fürdőszoba elemeket szeretik, és semmi modernet nem hajlandóak elhelyezni a vizesblokkban. Viszont vannak, akik élnek-halnak a furcsa formákért és designokért.

Most a hagyományos fürdőszoba berendezéshez adunk pár méretbeli tanácsot, hogy mire van szükség, mekkora legyen, hogy kényelmes legyen.

Nos egy fürdőszoba elengedhetetlen eleme a fürdőkád, zuhany, a csap, a tükör.

Egy mosdókagyló minimum helyigénye, úgyhogy te és a cuccaid is elférjenek 60x90cm-es helyre van szükség, amiből a csap 40x60cm. A csap fölé szokás helyezni a tükröt/tükröket. Ha dolgaidat nem szereted a vendégek előtt tárolni, akkor érdemes tükrös szekrény választanod inkább.

A zuhanyzásra már rengeteg mód van. Lehet zuhanyozni a kádban, de felválthatjuk zuhanytálcával, de már az sem szükséges. Egy kényelmes zuhanykabin 90cm-t el vesz a térből és számolni kell vele, hogy legyen elég annyi hely előtte, hogy kényelmesen lehessen törölközni.

A fürdőkád is ma már sok méretben és formában kapható. Általában 90cm szélesek és 160-180cm hosszúak. Lehet oroszlán lába, lehet beépített, lehet sarok és lehet aszimmetrikus. Helyigény függű, hogy ki milyet válasszon.

A WC-t mindenki máshogy képzeli. Van aki szereti, ha külön helyiségben van, de van aki szereti, ha egy helyen van minden. Ha azt a megoldást válasszuk vagy áll rendelkezésünkre, hogy külön ajtó kelljen csak a WC-nek, akkor érdemes olyan alapterülettel foglalkozni, hogy a beférjen mellé egy csap is. Vannak ebből is már nagyon aprók, épp hogy aláfér a kezed, de érdemes, mert amíg átsétálsz a mosdóhoz, addig a baktériumos kezeddel villanykapcsolót, kilincset, falat "fertőzöl össze". Egy WC 80-85 cm-el jön ki a falból, átlagosan. Előtte jó hagysz még 60cm-t magadnak is.
A WC lehet alsó vagy hátsó kifolyású, lapos vagy mély öblítésű. Lehet szögletes, lehet kerek, lehet ovális meg ami még a tervezők fejéből kijön.

Vannak akik a mosógépet is fürdőbe szeretik rakni. Akik nem azoknak nem kell vele törődni. A mosógépek ma már nagyon profik. Két jelentős "méretet" hoznék fel, ami töltős különbséget is hordoz magában. Egy felül töltős mosógépnek kevés hely kell. Ráadásul az ajtó a tetején van, így ezzel sem kell számolni. Viszont egy elől töltős mosógép nem csak szélesebb és mélyebb, hanem az ajtaja elől van, amivel megint csak számolni kell. Nem elég csak az ajtóval számolni, mert attól még lehet nehezen pakolsz be, így magaddal is számolj.

Az utolsó fontos dolog a szennyes tartó. Érdemes a mosógép és a fürdőberendezések közé tenni. Lehet a szennyest egybe gyűjteni, de vannak akik szelektíven gyűjtenek (fekete, fehér, piros, színes)

Utószóba a tisztító és tisztálkodó szerekről ejtsünk 1-2 szót. Érdemes tároló bútort vásárolni nekik. Nemcsak a kíváncsi tekintetek ellen jó, hanem a gyerek ellen is.Kapcsolódó cikkek

Burkolatok kiválasztása

Burkolatok kiválasztása

Melyik legyen?
Milyen a jó étkezőasztal?

Milyen a jó étkezőasztal?

Étkezéshez és traccspartikhoz...
Matracok gyermekméretben

Matracok gyermekméretben

Gyerkőcmatrac: kisebbet és kényelmeset!
Szabadtéri étkezőgarnitúrák

Szabadtéri étkezőgarnitúrák

Üljünk ki a szabadba – lesz is mire!